uppdatering från norge

Jag skrev en hel del innan men Malins dator som jag lånar just nu vill inte riktigt vara vän med internet så vi får se hur det går den här gången.

Har varit här i en vecka nu och det har gått fort fort. Tur är väl det, för det finns inte mytcket att göra här förutom att jobba, slappa och stå på ski. Jag börjar få haj på norskan nu med vilket kanske inte är så konstigt eftersom ALLA, förutom en, är norska på jobbet. Så jag hör norksa väldigt mycket.

Igår var min första partydag sen jag kom hit. det var australienskt party som gällde, började med förfest i en igloo. och slutade med dans på off pist där jag kom in trots 20 års gräns. det känns riktigt greajt :D förutom att jag fick två stämplar på mina händer så jag verkligen inte skulle kunna köpa sprit. Träffade mina arbetskompisar och dansade till klockan tre.

Idag är det helt galet bra väder, strålande sol och lagom kallt. perfekt dag för en dag i backen? ja om det inte var så att jag festade igår. istället hamnade jag här på antonia och deras jobb eftersom alla jobbar förutom jag och det är dödens tråkigt att bara sitta i stugan en hel dag.

Ikväll blir det kanske pizza och lite poker spelning, tidigt i säng och upp och jobba klockan åtta imorgon. de en najs eller inte, hehe

Hampus, jag har inga pengar på min mobil men skicka gärna ett sms senare:) jag ska fylla på den imorgon, ringer dig då. 11 kronor är det helt klart värt Älskling!

Hörs snart igen hoppas jag.

So long!
JOhanna

Geilo

Jag har bara tillgång til internet på mitt jobb eller antonia och alex jobb och dærfør blir det inte så mycket skrivet hær. ni får stå ut, kanske får bættre internet nær jag flyttar till en egen lya.

Jag har det bra hær, det ær mycket snø och mycket kallt men massa trevligt mænniskor.
Jag saknar min familj, Hampus och mina vænner såklart.

So long
JOhanna

Försoning


atonement                      


Försoning (Atonement).
tänkte tipsa om en riktigt bra film. 
Den går på bio just nu men tyvärr inte i Halmstad. 
Men får ni chans att se den så missa inte det, det är riktigt bra.
Kan det bli något annat med Keira Knightley i huvudrollen?

onsdag

Gjort:
- Skrivit diskussionen till hemtentan.
- städat övervåningen
- varit ute och gått med mamma
- lagat mat

Nu:
- slappa tills träningen börjar

Ikväll:
- fotbollsträning mellan 19.00-20.30
- spela spel med fredrik, sara och hamps 

So long!
JOhanna

göteborgs snyggaste pinglor

sandra

julia
rara sara
När vi ändå talar om Norge så kommer jag sakna de här tre pinglorna väldigt mycket.
Men bara så ni vet så blir ni inte av med mig, jag kommer tillbaka till göteborg tids nog.
och jag tror nog ni kommer vara där och vänta på mig.
Sara, Sandra och Julia
Göteborgs bästaste, snyggaste och roligaste pinglor.

So long!
JOhanna

det värmer i SPI04g hjärtat

image137

På söndag beger jag mig upp till dessa snyggingar. Det ska bli riktigt najs förutom att jag måste åka 9 timmars resa själv, det är mindre roligt.
Men vad gör man inte för att förenas med sina kära vänner igen?
ungefär allt!
Francke hade sån härligt kommentar när jag sa att jag skulle upp till Toona.
Francke: men va skoj att ni får bo ihop nu:Dvärmer i SPI04G hjärtat

Vi ses på söndag!
So long
JOhanna

jag saknar Dig

Jag fick en plötsligt jag måste träffa Antonia och Alex känsla. Vill jag egentligen inte har tid med att tänka på just nu. Sitter med hemtentan såklart, har lovat mig själv att skriva två sidor idag med så jag bara har en kvar imorgon för det hade varit härligt till max. Jag är faktiskt snart klar med en av de två sidorna men det går trögt. Det är faktiskt ganska svårt.

Men det var inte alls det jag skulle skriva utan det jag skulle skriva var helt enketl att jag saknar Tooona och Alex, men snart får jag träffa dem. Det ska bli kempe fint. (förlåt mig alla normän).

dags att go back to work.
So long!
JOhanna

en sida

En sida har jag skrivit, en av fem. den lättaste dock, men trots allt har jag skrivit 1 sida. Bara en kvar idag, sen är jag nöjd med mig själv. Men om man tänker att det har tagit mig hela dagen att skriva den sida jag har skrivit så kanske jag inte hinner klart med en till idag, Jo det måste jag göra. Så därför skriver jag inte mer här just nu.

So long!
JOhanna

uppe med tuppen

Uppe med tuppen tänkte jag skriva, men klockan är redan halv tolv, inte för att jag precis gått upp. Nej, jag har faktiskt varit uppe ett tag, men jag ska inte ge mig själv för mycket beröm för så värst tidigt gick jag inte upp och inte heller har jag gjort ngt vettigt idag. Bara om att gå ut med hundarna räknas som vettigt?I så fall har jag rätt att ge mig själv lite beröm.

Att blogga tillhör verkligen inte den där vettiga listan. Plugga är det jag borde göra. Vi fick ut vår hemtenta idag så nu är det slut på friden. Vi ska analysera ett tv-program utifrån olika punkter. Jag ska analysera andra avenyn tänkte jag.

Annars har jag inte mycket att säga mer just nu.
So long!
JOhanna

ge kvinnorna makten

I skolan läser vi just nu om makt, medie och genus. Vi läser om hur underrepresenterade kvinnor är i media och att när det väl blir omnämda är det med intjatade sterotyper som visar kvinnan som den som är beroende, behövande och utan makt. Jag haar blivit lite hjärntvättad och tänker nu på detta så fort jag kollar på tv. Kollade på sporten i SVT 1 innan och tänkte på hur sjukt underrepresenterade kvinnor är inom sporten. Och blev jävligt irriterad när den KVINNLIGA programledaren stod där och frågade den MANLIGA experten om allt som hon inte visste men som hon ville veta. Han ¨lärade då denna stackars kvinna allt han visste, tur för henne att män finns. Jag blir så jävla irriterad då. Hur kan det vara så att det är männen som är experter och har de högsta positionerna i samhället? De som har makten? När det faktiskt är så att det är tjejerna som presterar och är duktiga i skolan. Det är vi tjejer som har högst betyg. Varför vill vi ha de inkompetenta vid makten? Okej, jag överdriver, klart att männen inte är inkompententa, men förstår ni vad jag menar? Jag blir så jävla irriterad, HUR LÄNGE SKA VI BEHÖVA VARA FÖRTRYCKTA? När ska kvinnorna också få makten?

Fotboll och tv4 film

Nu uppdaterar jag ingen. Det är nyheter i TV4 filmen och det är tråkigt, så jag passar på att blogga lite. Jag vet inte om jag har något vettigt att säga men ändå.

Har varit och tränat fotboll ikväll, får passa på  medan jag är hemma. Sen har mormor och morfar varit här och hälsat på, det var mysigt. Och nu sitter vi alla och  nördar i soffan, mamma rättar matteböcker, pappa läser motorcykel tidning och jag bloggar som sagt.

So long!
JOhanna

Göteborg

Jag har varit urursel på att uppdatera på senaste, jag ändan sen jag kom hem till Halmstad. Men det har helt enkelt varit fullt upp.

Denna veckan har jag tillbringat 4 dagar i Göteborg.
Måndag var det shopping som gällde med Mickan, Helena, Jonatan, Hampus, Philip. Trevlig dag som slutade med inköp av en vinterjacka(måste ha i Norge), ett par lacktights som jag levt i sen dess och en t-shirt. Jag var nöjd och det var de andra med. Vid sjutiden begav sig folket hemåt till Halmstad igen medan jag stannade över natten i lägenheten för att gå i skolan mellan 10-16. det var riktigt jobbigt.

Fredag var det dags att bege sig upp till göteborg igen för att gå i skolan åter. Klockan åtta gick tåget upp, skolan höll på mellan 10- 15 och sen gick bussen hem igen vid 17. Inte riktigt lika jobbig dag i skolan. Jag tror det hade mycket med mina för söta klasskompisar att göra.

lördagen gick bilen från Haverdal klockan 12.00 med Hampus som förare och Johanna som passagerare. Roligt att se hur kul Hampus tycker det är att köra våran bil. Killar är konstiga. Det var dags att flytta hem alla saker till Halmstad igen så det var bara att börja packa, och shit det var riktigt mycket saker jag hade fått med mig upp. Men en proppfull bil begav Hampus och jag oss ut till Möndal och Stensjöhill för att äta 60års middag(hampus pappa). Efter middagen var det dags att köra Hampus till lägenheten och sen begav Olivia och jag oss hem till Halmstad. Tack för sällskapet.

Nu måste jag återgå till att packa upp allt.
ska verkligen försöka bli bättre på att uppdatera.
So long!
JOhanna

plugg = blogg

Med plugg kommer bloggningen, eller hur Sara?
Det blir bara så naturligt, det är helt konstigt.

En halv sida kvar, sen är jag klar med uppgiften. Var tvungen att fuska lite och ta 1,5 radsavstånd. Men jag vet inte om jag fått ner något av det som de egentligen vill att man ska ha med. Jag vet att jag kommer få sitta imorgon. Skicka in den 13.01 och hoppas att Britt inte slår mig. Önska mig lycka till!

Spelkväll om 2 timmar också, jag måste hinna plugga mer, samt städa på mitt rum. Önska mig lycka till en gång till.

So long!
JOhanna

Panik

Sitter här med en uppgift jag inte fattar ett skit av och det är inte bra. Den ska vara inne senast 13.00 imorgon.
Panik panik.


uppdatering igen

Tänkte passa på att skriva lite nu medan jag väntar på att mitt kompendie ska skriva ut, det är typ 100 sidor långt. tur att man är hemma och har skrivare och gratis papper, jag hade blivit ruinerad annars. Idag är det den 2 januari 2008, 2008? det är grejer det du. Fast jag har förstått att det inte är någon skillnad på vilket år det är, mer än att man blir äldre då såklart.

usch nu ser jag att det är massa på engelska att läsa, det är riktigt jobbigt faktiskt.

Idag har jag varit i stan och träffat Mickan, vilket var riktigt mysigt. Nu håller jag tummarna för att vi får svar. Hade varit sjukt kul att tillbringa några månader tillsammans med mina flickor. Det blev inhandlat ett par gråa jeans på rea, annars höll jag faktiskt duktigt i pengarna.

Nyår har passerat och det var mysigt med vänner och mat och lite alkohol. tack så mycket Markus för att vi fick vara i ditt hus, Tack grabbarna curry för att den utsökta förrätten, Markus med 3 för god huvudrätt och Annie och Helena för att de gjorde så god efterrätt som Filip och jag sedan kunde ta åt oss äran för. Till sist tack alla för trevligt sällskap. Det var dagens tacktal.

Pratat med Antonia i telefon idag med, det kändes konstigt men det var skönt. Saknar henne så sjukt mycket.

So long!
JOhanna