You shook me all night long

Jag är hemma i Halmstad, det är allt jag har att säga just nu!

Det blir bättre

Det blev faktiskt en lite bättre dag idag. Även om jag är helt slut nu, och gärna vill att dagen imorgon också ska ta slut fort. Så känns det ändå lite bättre.
Och några av de roliga sakerna som hänt idag är att jag köpt soffa samt fått praktikplats på radio halland. Så har mamma och pappa varit här.
Och just nu sitter jag här och lånar musik till min ipod, så jag har något bra att lyssna på imorgon när jag beger mig hem till Halmstad.

And maybe I'm just being too sensitive

Det är helt enkelt inte min dag idag. Jag gav hela dagen en chans, men den började dåligt och slutade dåligt. Inget har gått min väg, och jag ger mig själv tillåtelse att ge upp. I alla fall för ikväll. För jag orkar inte kämpa mer idag.

Jag var så ung och lojal

Åh, jag blir så frustrerad. Det är helt enkelt ingen bra måndag. Den hade kunnat bli bra om saker bara ville gå min väg. Men det gör dom såklart inte, det gör dom aldrig. Det känns som att jag behöver lite tur. Är det inte min tur nu? Frustrerande!

det är ett timglas som bara rinner

fan.

Jag har saknat er

Jag har haft en toppen helg med mina tjejer. Jag har saknat dom så mycket.
Jag älskar er!

So you've had some detours, some stupid men

Det finns saker jag vet att jag inte borde göra, men som jag gör ändå. Även om jag vet att det gör lite ont inombords. Det är som att jag vill plåga mig själv lite.
You self destructive little girl 
Pick yourself up don't blame the world

Stress

Just nu är det mycket som ska få plats i min lilla hjärna. Så mycket så jag inte kan komma ihåg allt samtidigt. Och det är stress, stress och åter stress, samt lite kodning, praktikplats, räkningar, träning, möte, städning. Kära torsdag!
Men imorgon är det fredag vilket innebär helg. Och jag får besök av mina fina flickor från Lund. Så helgen kan inte bli annat än bra.

and I whisper why can't you love me, I'll change for you

Känner mig lite brokenhearted idag, fast det inte finns någon som har mitt hjärta. Och därmed ingen som kan krossa det heller. Men jag har ändå den känslan, och därför går Maria Mena på repeat.
Sorry med Maria Mena är tidernas heartbroken låt. Det gör alltid lite ont i mitt hjärta när jag hör den.
I just poured my heart out
there's bits of it on the floor
And I take what's left of it and rinse it under cold water
And call him up for more

And I say baby, yes I feel stupid to call you, but I'm lonely
And I don't think you meant it when you said you couldn't love me
And I thought maybe if I kissed the way you do, you'd feel it too

He said I'm sorry
so sorry
I'm sorry
so sorry

But everything I am is everything that was taught to me

Jag lyssnar på Maria Mena igen och det skär lite i hjärtat. Rösten och texterna påminner om en svunnen tid. En tid då livet gjorde mer ont. Nätterna var längre och tomheten starkare. Ensamheten mer påtaglig.

För vi glömmer aldrig änglarna

Jag laddar, ikväll är blåvitt tillbaka på Ullevi och jag kommer vara där såklart. Har redan satt på mig matchtröjan, lagt fram halsduken och mössan samt sjungit med till Snart skiner Poseidon. Och det regnar, så allt känns precis som det ska.
Heja blåvitt!


Dear I

Just nu behöver jag en praktikplats. Och jag vill ha en ny soffa, nya kläder, lugg och en ny IFKmössa.
Har pånytt funnit Elin Ruth Sigvardssons fantastiska musik!

Jag tar ett djupt andetag

jag känner mig psykiskt utmattad, och jag vet inte varför. Det var så mycket jag hade tänkt göra idag. Och det började bra med träning imorse. Men sen försvann all energi och lust. Jag fastnade i soffan.

Ny musik

Se mig, hör mig, ta mitt hjärta, det slår för dig, slår för dig!

Män som hatar kvinnor

Kollar på Män som hatar kvinnor med Sandra och känner sig lite lätt äcklad av män.

När allt annat är grått

Efter att Sara och Nina klagat lite på att jag hade för mycket bilder och för lite text har det blivit väldigt lite bilder här i bloggen. Men eftersom jag tycker om bilder så kommer det några nu igen. Mina favoritbilder från sommaren 2009, bara för att det är den enda jag vill ha just nu. Sommar!

But now it's time to go, curtain's finally closing

Vårtrötthet. Just nu hoppas jag på en solsemester över påsk, och en ny soffa. Lite ny energi och lust. Eller att bara gå och lägga mig igen, och vakna när saker och ting är som det ska.

Long lost penpal

Jag älskar att ha fullt hus. Även om jag ibland även älskar att vara ensam. Fast jag mår alltid som bäst när det är mycket människor omkring mig. Som ikväll när Mickan och Charlie var på besök, och pappa var hemma. Då är det riktigt bra.
Och till helgen kommer Sandra, och helgen efter det Helena och Annie! Det är bra!

Res mig upp, ge mig lust att hänga på!

Tänker bege mig till träning ihopp om att huvudvärken ska försvinna och energin och lusten komma tillbaka. Det brukar fungera!

Planering

Jag är så trött så min hjärna knappt fungerar längre. Samtidigt försöker jag planera morgondagen. Och ni kan ju själva tänka att det inte går såbra. Så jag tror helt enkelt att jag gör bäst i att gå och lägga mig, ta dagen som den kommer imorgon. Det brukar lösa sig.

I'm walking on sunshine

KTB är inte världens mest uppiggande ställe. Mörkt, kallt och sterilt. Jag måste gå fram till fönstret och titta ut ibland, bara för att få se lite av solen. Men snart, snart är vi klara. Och då är det byebye KTB, och hej sol! Jag längtar.

Att sakna

JAG SAKNAR ER!

And talk about what it's going to be like to find someone

Can I sleep on your shoulder? Whisper sweet words in my ear.
Can we go out together? Can we make out and pretend it's all there?
Cause you know, I've been waiting for something that hasn't come through
But it might come along soon and until that, you will do
I can't believe it's not love!

Sara

Hittade precis en galet söt bild på Sara darling!

and we talk about life

Kloka ord på posten från en fin vän, långt bort. Det gjorde min dag!

Så långt från verkligheten, iväg!

Är tillbaka i Göteborg och på KTB. Senare är jag även tillbaka på jobbet. Det är måndag och välkommen tillbaka till verkligheten.

Längst fram i taxin

Det enda man får lyssna på i det här huset nuförtiden är pappas musik. Jag gjorde misstaget att fixa spotify till honom. Ingen bra idé!

A woman's right to shoes

The fact is, sometimes it's hard to walk in a single woman's shoes. That's why we need really special ones now and then to make the walk a little more fun.

Carrie, Sex and the city

It's always better when we're togheter





Hittade lite snygga gamla bilder hemma på mamma och pappas dator. Se och njut!

Nu beger jag mig till bästa Anna på mysmiddag och melodifestival!
So long!
JOhanna


Joi och Lova

Min hund har blivit sötare sen jag var hemma sen sist, eller så är det bara för att jag har saknat henne. Men jag inbillar mig ändå att hon är lite sötare nu. Och jag saknar Joi!

Hyresrätt, ja tack!

Pappa är uppe och klättrar på taket. Han sopar bort snön. I köket rinner det vatten från taket ner i en hink. Två hål i taket och en massa vatten. Och jag är plötsligt väldigt tacksam för min lilla hyresrätt. Mamma och pappa är mindre glada, även om mamma skrattar åt eländet. Och jag beger mig till Antonia.

Söder ut

Så mycket var det med home sweet home. Det första Ida och mamma försöker göra när jag kommer hem är att få mig att städa och vattna blommorna. Men jag förklarar snällt för dem att jag faktiskt är på semester.

Pappa däremot vet vad hans dotter vill ha. Han kommer hem från affären med en semla. Tummen upp för det!

Home sweet home

Idag beger jag mig hem till Halmstad.

Onsdagkväll

Jag måste dela med mig lite av optimismen som fyller mig ikväll. Snart börjar allsvenskan och jag älskar det. Äntligen ska jag få börja använda årskortet som jag fick i julklapp, absolut den bästa julklappen. Jag ska sitta där i solskenet och bara njuta av bra fotboll(för det kommer aldrig regna mer). Och jag känner på mig att det kommer bli en toppen vår, med massa parkhäng, vin på min balkong, picknick. Jag ska börja använda min cykel, ta båten över till fastlandet och cykla resten av biten till skolan. Okej, nog med optimism. Tillbaka till packningen, jag hatar att packa!



Det handlar om att hitta sig själv, bland miljarder

Jag älskar kvällar som denna. När jag känner mig stark, som om inget kan rubba mig. Och jag klarar vad som helst. När jag vet att jag kommit långt. När det känns i hela kroppen. Styrka.


And I'm free, free fallin'

Jag lyssnar på Snook, funderar på vad jag ska ha till mina rosa gummistövlar och tycker det ska bli underbart att åka hem till Halmstad i helgen.
So long!
JOhanna

Fröken kyla

Jag trotsar kyla och grå himmel idag. Jag vill ha vår, så tygskorna är på, precis som skinnjackan. Och jag tänker inbilla mig hela dagen att det är varmt. Det kommer vara varmt!
So long!
JOhanna

Måndag

Det är så mycket jag vill vara som jag inte är.

Ingen kommer nånsin hjälpa dig om dom inte vinner på det själva

Smile like you mean it!

Come what may

Jag återupplever verkligen gamla tider. Jag känner igen det så väl. Samtidigt så känns det lättare. Så kanske, kanske läker tiden alla sår och det som inte dödar det stärker. Eller så är det bara för att det är rätt, och för att jag vet det. Men att jag hade hoppats på något annat, och på att jag hade fel. Att det var rätt.
Och som alltid kommer jag tillbaka till min kära vän Lasse.
Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig, förlåt!


Jag älskar mitt meningslösa liv, hur är ditt liv?

Konstigt.

Du frågar och jag svarar, det är klart att jag saknar en dag som förut

Jag är tillbaka i gamla vanor. Jag har stängt dörren till mitt rum, satt på min depp-spellista på spotify(inte för att jag hade spotify då, men det är samma musik) på hög volym och jag skriver, igen. Jag vet inte om det är för att jag läst massa gamla inlägg de senaste dagarna, eller om det är för att känslor från förr kommer tillbaka. Känslor jag inte tycker om.
So long!
JOhanna

Jag vet inte

Jag förstår inte, och det gör att jag får panik.

Psalm i januari

Jag går och säger till mig själv: Snart är det vår. Då faller regnet, inte jag.

But I'm just trying to love you, in any kind of way

Jag spenderar kvällen i sängen. Dricker te, lyssnar på musik, skriver brev till en saknad vän, kollar på På spåret, pluggar och läser. Och jag planerar att stanna här resten av kvällen. Känns som ett bra slut på en bra vecka.

Dom som säger att tiden läker alla sår, dom ljuger

Jag vet inte hur man raderar, så jag tog bort allt istället!

för det skulle vara dans dans dans

Ikväll blir det fest. Först ska jag iväg och hämta söta Anna på centralen, sen beger vi oss till Mickan där hon och Jeanette väntar. Där blir det lite mat, mys, musik och piggelindrinkar. Efter det inflyttningfest hos Hanna, munhålan och tillslut hamnar vi förhoppningsvis hos Mickan igen.
Det kommer bli grymt. tummen upp för det!
So long!
JOhanna

Ingen vår!

Hur bra är det inte med vänner som pluggar andra saker än sig själv?
Jag fick precis veta av min SAKNADE vän Annie som läser till metrolog att våren inte har kommit till Göteborg ännu. Vi hade något som hon kallade "hund vår" tror jag. Är lite osäker på vad just det innebar, men våren kommer i alla fall inte på riktigt förrän det har varit över noll grader i sju dagar. Så vi väntar ett tag till.
So long!
JOhanna

Lasse Lindh

Ibland glömmer jag bort några av mina poeter. Och det är som ett lyckligt återseende när jag deras ord kommer tillbaka till mig. Som Lasse Lindh, jag hade glömt han för ett tag. Men nu är han tillbaka, i mitt liv. Och orden berör fortfarande mig.
Och efter gymnasiet lämnade du stan och alla vi fega, vi blev kvar
Du sa 'jag är inte som du, jag dör om jag stannar' och en kyss
och så var du borta och ända sen dess har jag dansat omkring
på gator och in i sovrum med ett halvt hjärta,
och mätt alla efter dig och inte varit mycket att ha





Trött tupp

Jag bjuder på en gammal bild. Den är från Gothia och jag minns inte ens vilket år vi var där.

Jag är uppe med tuppen(kanske inte riktigt) även om jag är dödstrött. Men måste man städa och tvätta så är det bara så. Och den här förmiddagen var den enda jag hade tid att offra till det. Klockan 11 blir det skola och ikväll är det jobb som gäller. Sen är det nästa helg, och det ska så skönt.
So long!
JOhanna