16.41

Jag kan inte läsa något av det som jag skrivit utan att börja gråta.
Sorgligt, eller bara sanningen. Det gör för ont i mig.

fredag

Då var det fredag igen.
Har börjat flittigt idag med genom att tvätta, dammsuga och diska.
Så nu tänker jag belöna mig själv med att åka till stan och träffa Frida.

So long!
JOhanna


dagen efter

En dagen efter verkade vara precis vad jag behövde för nu har jag både gjort klart min tenta(äntligen!), städat hela lägenheten, diskat, slängt soppor och snart ska jag åka och panta massa burkar samt träna. Vad fick jag all energi ifrån? Det känns i alla fall skönt att jag fick något gjort för en gångs skull.

So long!
JOhanna

ps. det var riktigt roligt igår, tack mina vänner!


jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i

Jag är på Winnerbäck humör idag.

Jag satt och kollade ut ur fönstret på bussen när jag åkte hem från skolan idag,
och Göteborg såg ovanligt grått ut. Jag vet inte om det berodde på vädret, på mitt humör eller helt enkelt berodde på att bussen var så smutsig så att det inte gick att se ut. Oavsett vilket det var så var det extra grått.

So long!
JOhanna

bad day

Det har faktiskt varit en skitdag idag med men jag hoppas på att det blir bättre ikväll när jag går ut med mina vänner och dricker öl.

So long!
JOhanna

onsdag

Jag skulle verkligen behöva lite energi eller någon som helt enkelt gör min tentauppgift åt mig för jag orkar helt enkelt inte mer. Det går ritkigt dåligt. Jag har inget att säga.

Jag tänker göra ett sista försök nu och har jag inte inom en halvtimme skrivit en halvsida så ger jag upp.
Håll tummarna.
So long!
JOhanna

ge mig en framtid tack

Nu är det så att jag är så nervös så jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Gick in på studera innan och hade fått ett resultat på journalistprovet, där stod ett tal men ingen har någon aning om vad detta tal kan innebär. Dom har alltså rättat klart alla och fixat, men ändå måste jag vänta TVÅ VECKOR till innan dom kan vara så snälla och säga hur min framtid kommer bli. What the fuck? Kan dom inte bara berätta nu så jag slipper gå och våndas.

För det är faktiskt synd om mig, jag vet vad jag vill, jag har kämpat i skolbänken i 12år och jag har betyg som många skulle tycka är bra. Men jag kan inte bli det jag vill. Hur orättvist är inte det? Var allt bortkastad tid? Varför kämpa så mycket? Jag blir galen. Och förlåt om jag klagar men jag känner mig så sjukt dålig. Jag är sämst! Det har verkligen inte varit min dag idag, inget känns bra. Jag har börjat inse att jag helt enkelt inte är bra på något.


Okej, jag behövde utagera mig lite för det känns som jag ska sprängas.

So long!

JOhanna


välkommen mörker, jag går och lägger mig

Klockan är Fyra och det är mörkt! Jag blir deprimerad.


till tomten

Jag är så trött på min hemtentor nu så jag bara vill spy på allt. Det hjälper inte ens med gott te och julmusik, jag känner ändå inte för att sitta här och skriva en tråkig tenta.

Helst av allt just nu så vill jag bara ha mitt tvspel. Jag har bestämt mig för att köpa ett playstation så jag kan sjunga singstar och spela buzz i min ensamhet och jag skulle verkligen behöva det nu för jag är booooooooored till max. Men alla budgivningar på tradera håller på så sjukt länge så jag kommer få vänta en evighet innan jag får det och på blocket är alla så dyra. Så om någon av er har ett playstation ni vill sälja till mig så säg till. Helst hade jag velat ha det här underbara rosa, men det verkar vara omöjligt att få tag i så jag får nöja mig med ett svart.



So long!
JOhanna

Come on, it's lovely weather

Jag blev lycklig när jag drog upp persiennerna och såg att marken var vit. Nu har snön kommit till Göteborg med och det gör mig lycklig. Det är så fint. Så idag tar jag på mig vinterskorna och lämnar mina tygskor för ett tag.
Snö.

So long!
JOhanna


tjuv

Jag blir lika fascinerad varje gång. För det verkar finnas någon hemlig regel att om du inte tagit in din tidning innan klockan 12 så är det okej att sno den. Hallo? Vem snor tidningar? Skaffa en egen era snåla människor! Jag får nog sätta upp en övervakningskamera snarast.

So long!
JOhanna

jag har en söt mamma

Jag har väntat hela veckan på att min mamma ska ringa mig, men när det aldrig verkar hände så tog jag tag i det själv och ringde henne idag. Jag frågade om hon inte saknade mig eftersom hon inte ringer mig. Och hon svarade att hon såklart saknade mig och att hon ville att jag skulle flytta hem igen. Det gjorde min dag.

So long!
JOhanna

dagens musik

Jag måste tipsa om några bra låtar.

Jason Mraz - Lucky
Maria Mena - Better than nothing
Damien Rice - Dogs
Maria Mena - Bye Bye
The Kooks - Naive

So long!
JOhanna

London

Jag har inte skrivit om London ännu. Och tänker inte göra det nu heller. Men här kommer lite bilder i väntan:

Först tre poträtt bilder.


Min söta mamma och jag.



Har jag inte en snygg familj eller? (Ja, jag vet att man undrar hur jag lyckades undvika
att få deras underbart fina lockiga, blonda hår?!)

Det här var den enda bilden med oss tre som vi lyckades knäppa
och det är kanske inte så värst mycket att skryta med.

Och så lite turistfoton.

Mamma vid en fin telefonkiosk.


Jag utanför Harrods. Den här gången var det öppet,
och mamma och jag gick i Christmas land en stund.



Julskyltning på en mysig gata.

So long!
JOhanna

to do

Som vanligt hamnade jag här framför datorn när jag kom hem från skolan. Som att jag måste uppdatera mig hela tiden. Nu har jag iaf gjort det och ska gå och ta tag i min lång to do list som ser ut såhär:

Uppdatering 14.01.
Har redan kommit på några mer saker som jag måste göra idag. Samtidigt som jag kan kryssa en av sakerna.

- plocka undan i lägenheten(har saker överallt)
- laga mat

- plugga
- eventuellt träna
- lämna tillbaka två böcker
- ringa farfar och se om han vill träffa mig ihelgen.

Ska sätta fart nu.
So long!
JOhanna

lillen

Jag har som sagt gjort intagningsprovet till journalistprogrammet idag och när vi skulle göra skrivdelarna fick man leta efter sitt personnummer i en lista på allas personnummer, och jag blev inte förvånad över att hitta mitt eget längst ner. Jag är alltid yngst i alla sammanhang och börjar nu få lite ångest över detta. Eller ångest är inte rätt ord, men det är som att jag får lite prestationsångest och måste hävda mig hela tiden. Men jag får väl skylla mig själv eftersom jag valde att börja ett år tidigare i skolan.

So long!
JOhanna


journalist hej, journalist hå

Då var journalistprovet gjort och jag firar med att lyssna på julmusik och äta en bulle som jag fick av någon snäll gubbe på skolan. Och jag är ganska nöjd, jag fick slänga med lite namn på ministrar, använda ordet jämställdhetskamp i en av mina skrivuppgifter och känna mig liten, som vanligt.

Jag tänker även fira den här dagen med att träna och plugga mig till döds. Skolan kallar och det är bara att ta tag i det tråkiga.

So long mina vänner!
JOhanna

London

Jag beger mig till London idag med mamma. Ska hälsa på syster som pluggar där förtillfället.
Det kommer bli spännande, med mammas flygskräck, min dåliga engelska och med en massa pengar som ska spenderas.
 
Jag tycker om London, har varit där en gång innan och jag minns att jag köpte ett par rosa puma skor som jag tyckte om väldigt mycket, och min första och enda nätstrumpor som jag tog på mig när jag praoade i kyrkan veckan därpå. Pappa tog kort på Ida ochmig utanför Harrods för det var stängt när vi skulle dit, en kvinna kom fram och tog kort på Ida och mig för hon tyckte vi var snyggt klädda och jag hade på mig lila/oranga randiga strumpbyxor, svart kjol, orange tröja och ett par orange skor. Kanske var modernt med oranget då. Det kommer nog bli en bra resa.

So long mina vänner!
JOhanna

En grå måndag

Jag lyssnar på This is the Year med Marit Bergman. Det var många år sen jag lyssnade sönder den låten och det väcker massa gamla minnen. Det får mig att vilja skriva igen, men jag vet inte om jag kan. Jag tappade orden.

Jag läste Sofias vackra blogg innan, sasinsofia.blogspot.se. Den handlade om drömmar och hon hade skrivit ett fint inlägg om sina drömmar. Jag gör ett försök.

Jag drömmer om att alltid bo i en storstad, där jag kan vara osynlig bland människor jag fascineras av.
Jag drömmer om att bli journalist och jobba på ELLE i New York.
Jag drömmer om att skriva en bok och om att berör folk.
Jag drömmer om att gå i vackra klänningar och höga klackar varje dag.
Jag drömmer om att gifta mig i en vacker vit klänning med någon som jag verkligen avgudar.
Jag drömmer om en stor jul med massor av barn och människor.

Kanske blir det bara en engångsföretelse eller så kommer jag fortsätta skriva.
Det beror på om orden kommer tillbaka.
Jag lovar inget.

So long mina vänner!
JOhanna